Hoppa till huvudinnehållet

Covidfall får sparbanken att stänga

Publicerad:
Westra Wermlands sparbank stänger sitt kontor i Koppom efter att en person i personalen är bekräftat smittad av coronaviruset.
Westra Wermlands sparbank stänger sitt kontor i Koppom efter att en person i personalen är bekräftat smittad av coronaviruset. Foto: Jens Magnusson

Westra Wermlands sparbank har beslutat att stänga ett av sina kontor.

Kontoret i Koppom stänger efter att en av de anställda har bekräftats vara smittad med covid-19.

Eftersom Koppomskontoret är litet har banken beslutat att stänga det, enligt ett pressmeddelande. En anställd är bekräftat smittad och några av hens kollegor är hemma med förkylningssymtom.

–Säkerheten för våra kunder och vår personal går alltid först så därför stänger vi nu kontoret tillfälligt, säger Håkan Nordblad, vd för Westra Wermlands sparbank i pressmeddelandet.

Hur länge kontoret kommer att vara stängt är oklart. Det är första gången något av bankens kontor stänger på grund av pandemin och det hittills första bekräftade fallet av covid-19 bland personalen.

Medan kontoret i Koppom är stängt hänvisas kunderna till kontoret i Åmotfors, till telefonbanken eller de digitala kanalerna.

– Så snart vi kan öppna kontoret på ett säkert sätt så gör vi det, säger Håkan Nordblad.

Artikeltaggar

ÅmotforsBankerCoronavirusetEkonomiHåkan NordbladKoppomVård och omsorgWestra Wermlands Sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.