Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Social distans sedan 1966

Publicerad:
Se bara på julbocken i Gävle. För den har varken staket eller personliga livvakter hjälpt mot närgångna gnistspridare, skriver Byrån.
Se bara på julbocken i Gävle. För den har varken staket eller personliga livvakter hjälpt mot närgångna gnistspridare, skriver Byrån. Foto: Pernilla Wahlman/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Värt att påminna om är dock att det från början var regeringskansliet som tappade gunnen, skriver Byrån.

Det har varit si och så med den påbjudna sociala distansen under hösten, vilket lett till ökad smittspridning. Men om man tänker efter är det kanske inte så konstigt att människor blir aningen upproriska när vi ska hålla oss ifrån varandra. Se bara på julbocken i Gävle. För den har varken staket eller personliga livvakter hjälpt mot närgångna gnistspridare. Trängsel har aldrig slutat väl för den som är gjord av halm.

Regeringen har tappat gunnen

En av de pistoler som stulits från regeringskansliet har återfunnits. Den hade då använts av en femtonårig pojke vid ett gängrelaterat mordförsök. I gängets interna trafik som polisen avlyssnade hade pojken ”tappat gunnen”. Värt att påminna om är dock att det från början var regeringskansliet som tappade gunnen.

Partiet för normkritiska vikingar

Centerpartiet har länge efterfrågat ett mer normkritiskt synsätt. Efter den senaste tidens publicitet kring fler än en framstående centerföreträdare måste man nog erkänna att partiet lyckats. Centern kan diplomeras som ett genuint normkritiskt parti.

Det gäller att ordna för sig

Avdankade politiker lär tillhöra landets mest företagsamma personer. Till och med reformerade kommunister som Vänsterpartiets förre ledare Jonas Sjöstedt har öppnat egen låda – i Vietnam där hans fru utnämnts till ambassadör av den V-stödda regeringen Löfven.

Byrån, som förstår betydelsen av goda incitament, önskar Sjöstedt lycka till som konsult, och hoppas att ersättningen till före detta riksdagsmän utan anställning räcker längre i Vietnam än i Sverige. För om vi ska tro Sjöstedts egna uppdateringar på sociala medier så kan man få en öl, med högre alkoholprocent än Liberalernas väljarstöd, för fyra kronor i Hanoi.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

CenterpartietCoronavirusetGävleJonas SjöstedtJulLiberalernaPolisenRegeringenSigneratVänsterpartietVapenVietnam