Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogaanstalten först ut med baracker

Publicerad:
Det kommer byggas tre modulbyggnader inne på anstaltsområdet.
Det kommer byggas tre modulbyggnader inne på anstaltsområdet. Foto: Roger Gleisner

Karlskogaanstalten blir den första av landets slutna anstalter som ska utöka antalet platser med hjälp av så kallade modulhus.

Det kommer byggas tre modulbyggnader inne på anstaltsområdet. Det innebär att anstalten får 28 nya platser. En med bland annat bostadsrum för klienter, en för olika former av sysselsättning åt dem, och en mindre byggnad för att ta emot besök. Anstalten växer från 76 till 104 platser.

"Det här har ju inte gjorts på en anstalt i säkerhetsklass 2 förut under den pågående beläggningskrisen och det känns jätteroligt och lite hedersamt att få vara med och skapa något nytt" säger anstaltens kriminalvårdschef Jonas Eriksson på deras hemsida.

I och med utökningen av platser kommer ett 30-tal medarbetare behöva rekryteras och man räknar att inflytt kan ske hösten 2021.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskogaanstaltenKriminalvårdenSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.