Hoppa till huvudinnehållet

Fyra till sjukhus efter olycka med stulen bil

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra personer fick föras till sjukhus efter en olycka med en personbil på E18 i Skattkärr, sent på lördagen.

Bilen hade de tidigare tvingat till sig genom hot från en 25-årig man på Rud.

Vid 23-tiden på lördagen körde en personbil av vägen i höjd med avfarten till Skattkärr, i riktning mot Kristinehamn. Räddningstjänst och flera ambulanser larmades till platsen.

Totalt befann sig fyra personer i bilen och enligt SOS Alarm ska två av dessa ha tagit sig ut på egen hand samtidigt som två ska ha suttit kvar efter olyckan. Dessa förbereddes strax före 23.30 på en "säker losstagning" av räddningstjänsten.

Samtliga fördes till Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt en kommuniké från sjukhuset rör det sig om två män och två kvinnor, kring 20-årsåldern, som ådragit sig frakturer. Skadeläget beskrevs initialt som allvarligt och två av personer har förts till Örebro respektive Uppsala för vidare vård.

Enligt polisen finns det brottsmisstankar i samband med singelolyckan. En kort stund före olyckan inträffade fick man larm om att ett antal gärningspersoner rånat till sig en bil från en person i de norra delarna av Karlstad.

– Bilen larmades ut och en patrull får sedan syn på bilen. Man gör ett stoppförsök men bilen kör vidare i hög hastighet. Det blev ett kortare efterföljande, vid den första avfarten till Skattkärr kör bilen av vägen, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen.

Misstankarna mot de fyra i bilen gäller i nuläget rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Personen som rånades på bilen ska ha blivit hotad men ej fysiskt skadad.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadSkattkärrSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.