Rivig avighet med Heads for the dead

Skivor
PUBLICERAD:

2020, ett udda musikår som kan behöva en rejäl sista omskakning och Heads for the dead andra fullängdare ger exakt den behandlingen om en är redo att bekänna färg.

Den evigt kreative exilnorrlänningen Jonny Pettersson ligger bakom samtligt strängbändande, rutinerade holländaren Ed Warbie piskar skinn och tysken Raul Hauber vänder åter ut och in på sin strupe. Den multiinternationella trion spelar rivigt avig skräck-death metal när den är som bäst. Samtidigt väver de in nödvändiga melodistick, tempoväxlingar och ett bombastiskt driv som gör att de tolv spåren, inklusive en strålande tolkning av Darkthrones Transilvanian hunger, hela tiden föder ny energi.

Haubers brutalt närvarande och dynamiska sånginsats är definitivt värd att nämna två gånger och förhöjer upplevelsen flera nivåer. Snacka om att skapa effekt och accentuera den påtagliga skräcktematiken. Det här är den perfekta omskakningen när pre-jul-mörkret känns som tyngst.

Bästa låt: Multi morbid maniac

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.