Hoppa till huvudinnehållet

Polisen vädjar om hjälp i jakt på misstänkt mördare

Publicerad:
Polisens kriminaltekniker ska göra ytterligare undersökningar av den misstänkta brottsplatsen. Foto: Filip Kowalski

Han misstänks ha misshandlats till döds i ödehuset.

Nu vädjar polisen om hjälp för att hitta personen som mördade den 58-årige mannen i Lesjöfors.

– Sitter folk på information som kan vara av intresse så är det bra om de hör av sig, säger Gabriel Henning vid polisen i region Bergslagen.

Det vita trähuset i villaområdet i Lesjöfors är fortsatt avspärrat av polisen - samtidigt som det pågående sökandet efter en misstänkt mördare hittills varit resultatlöst.

Det har nu lett till att polisen vädjar till allmänheten om hjälp.

– Om folk har uppgifter är det intressant och vi vill att de hör av sig till oss, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Anmäld försvunnen

Det var förra måndagen som en 58-årig man från Lesjöfors hittats död i det tomma huset. Fynd på platsen samt obduktionen av mannens kropp visar att han sannolikt har blivit misshandlad till döds.

Enligt uppgifter till NWT ska mannen ha utsatts för kraftigt våld mot huvudet.

Den 58-årige mannen anmäldes försvunnen av sin mamma några dagar innan han hittades död.

Det sista kända livstecknet av honom är från söndagen 22 november då han besökte sin mamma i sällskap med en man i 30-årsåldern som har hyrt det hus där 58-åringen senare hittades död.

Det är fortfarande oklart om polisen fått kontakt med mannen i 30-årsåldern.

Föremål på analys

Under fredagen fortsätter polisen arbetet med dörrknackning i området.

– Tekniker ska även återvända till huset nästa vecka för ytterligare undersökningar, säger Gabriel Henning.

Ett antal föremål som hittats på brottsplatsen har även skickats in till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys.

Familjen till den mördade 58-åringen har tidigare uttryckt sin oro för att en misstänkt mördare fortfarande befinner sig på fri fot.

– Personen kan ju bli desperat. Jag skulle uppmana alla att hålla sina dörrar låsta, sa en av bröderna till den mördade mannen till NWT tidigare i veckan.

Familjens oro efter mordet: Förövaren fortfarande på fri fotMamman om misstänkt mördade mannen: Jag larmade polisenFamiljens kritik mot polisens dödsbud efter misstänkta mordetMystiken kring den mördade mannen - registrerad som "obefintlig"

Artikeltaggar

Brott & blåljusGabriel HenningLesjöforsMordMordet i Lesjöfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.