Karlstadsmusiker Emil Ingmar skickar vykort i orostider

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Efter debutalbumet tidigare i år kommer nu ep:n "From home, with love".
Foto: Pressbild

Musikern Emil Ingmar släppte sitt debutalbum "Karlavagnen" tidigare i år och följer nu upp med en ep med sex nyskrivna låtar.

– Jag vet att vi alla bär på helt nya erfarenheter efter i år. Många har haft det kämpigt, skriver Emil Ingmar.

De sex spåren beskriver han som improvisationer, han ser låtarna som små vykort – eller snarare julkort – och hans finkänsliga pianospel präglar hela ep:n som nu finns tillgänglig på streamingstjänsterna.

– Det är också som att tiden själv har betett sig märkligt – dagarna segar fram men samtidigt har månaderna gått så fort. Kanske just på grund av all väntan. Temat är tiden. Tongångarna är lätt melankoliska, men vill också förmedla hopp om en ljusning.

Den avslutande låten heter tröstrikt nog "This too shall pass".

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.