Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare covid-19-fall: Osäkert när Sparbanken öppnar

Publicerad:
Sedan i tisdags har kunderna mötts av ett anslag om att Dalslands Sparbank i Dals-Ed håller stängt på grund av bekräftad covid-19 bland personal.
Sedan i tisdags har kunderna mötts av ett anslag om att Dalslands Sparbank i Dals-Ed håller stängt på grund av bekräftad covid-19 bland personal. Foto: Helena Lindgren

I tisdags stängde Dalslands Sparbank sitt kontor i Dals-Ed. Anledningen är att covid-19 har bekräftats bland en av de anställda och att det även finns dem som har symtom. Banken meddelar nu att man har fått ytterligare ett fall av covid-19 bland personalen i Ed och kommer inte att öppna på måndag.

– I dagsläget finns ingen prognos för när kontoret kan öppna igen, vi väntar på ytterligare något provsvar innan vi kan ge någon prognos. Vi har fortfarande personal hemma med förkylningssymtom och nu totalt två fall av covid bekräftade, säger Magnus Olsson, vd för Dalslands Sparbank, som själv jobbar hemifrån med symtom.

Magnus Olsson, vd för Dalslands Sparbank, jobbar själv hemifrån med symtom.
Magnus Olsson, vd för Dalslands Sparbank, jobbar själv hemifrån med symtom. Foto: Conny Hultgren

Han berättar att det normalt arbetar sex anställda på bankkontoret i Dals-Ed.

Enda stängda kontoret

– Det här är det enda av våra kontor som vi har behövt stänga under pandemin. Vi har också haft ett bekräftat covid-19-fall på kontoret i Mellerud, men där har vi haft tur i oturen och den personen har inte träffat så många andra innan beskedet kom, säger Magnus Olsson.

Han berättar att Dalslands Sparbank i övrigt har försökt vidta de åtgärder man har kunnat.

– Verksamheten fungerar bra i övrigt. Våra kunder i Dals-Ed hänvisar vi nu till våra digitala tjänster, telefonbank eller något av våra övriga kontor.

Hur känns det här?

– Det känns obehagligt och det blir en oro för alla. Men vi har också fått in testsvar från medarbetare som varit negativa och det känns i alla fall bra. Sedan är det naturligtvis tråkigt att kunder kan tvingas behöva åka till andra kontor, men vi vill inte bidra till ökad smittspridning, säger Magnus Olsson.

Artikeltaggar

CoronavirusetDalslands SparbankEdMagnus OlssonNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.