Hoppa till huvudinnehållet

Pitcher's: Nästan all personal sägs upp

Publicerad:
Farok Jodat: "Det är katastrof."
Farok Jodat: "Det är katastrof." Foto: Helena Karlsson

De försökte in i det längsta men nu går det inte längre. Nästan all personal på krogarna Pitcher's och Guldapan i Karlstad sägs upp.

De populära krogarna Pitcher's och Guldapan i centrala Karlstad har tappat över 90 procent i försäljning under hösten.

Nu går det inte att behålla personalen längre. 22 av 25 fast personal sägs nu upp.

– Vi måste skära ner för att klara oss kvar så länge vi kan. Nu har vi en i köket och två i servicen plus oss själva kvar för det kommer inget folk. Det är inte roligt, säger krögaren Farok Jodat.

Restaurangen Nonna Grassa som också ägs av bröderna Jodat berörs inte av uppsägningarna.

– Vi har minimalt med personal där också, men alla tre ställen har fortsatt öppet. Men vi går mot en total stängning för det blir snart billigare än att ha öppet.

Det mer generösa permitteringsstödet från regeringen i våras har under hösten skärpts. Samtidigt som restriktioner införts mot öppettiderna.

– Våren går inte att jämföra med nu, det är katastrof. Om branschen ska räddas måste staten komma med andra stöd. Det pågår en uthållighetstävling för att inte staden ska dö helt, säger Farok Jodat.

Artikeltaggar

CoronavirusetFarok JodatGuldapanKarlstadMat och dryckNyheterPitcher's

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.