Hoppa till huvudinnehållet

Juridisk tvist om upphandlingen av Råda skola

Publicerad:
Nya Råda skola invigdes 2019 av kommunalrådet Jens Fischer (OR). Mellanstadiet planeras att stå klart höstterminen 2023
Nya Råda skola invigdes 2019 av kommunalrådet Jens Fischer (OR). Mellanstadiet planeras att stå klart höstterminen 2023 Foto: Pia Holmström

Upphandlingen för utbyggnaden av Råda Skola är klar. Det blev Peab som vann upphandlingen. Men ett företag som lämnade näst bästa bud begär nu i förvaltningsrätten att beslutet överprövas.

Enligt beslut i fullmäktige i juni ska Råda skola byggas ut med en mellanstadiedel. Drygt 42 miljoner är budgeterat i investeringsbudgeten för 2021.

Fyra företag hade lämnat in anbud till Hagfors kommun på att utföra ombyggnationen av Råda skola till en F-6 skola.

Det vinnande anbudet blev Peab. Hagfors kommun skriver i tilldelningsbeslutet den 20 november att motiveringen till detta är att Peab hade lagt det mest ekonomiskt fördelaktiga budet.

Men nu har företaget Brixly AB som hade lämnat det näst bästa anbudet lämnat in en ansökan till förvaltningsrätten i Karlstad att beslutet överprövas.

Nu måste Hagfors kommun komma in med ett yttrande senast den 14 december.

– Vi har lämnat över detta till våran jurist så får vi se vad det innebär, säger Louise Sjöholm samhällsbyggnadschef.

Men klart är att projektet står still under tiden som den juridiska processen pågår.

– I och med att tilldelningsbeslutet är överklagat så kan vi ju inte teckna avtal med någon. Avtalstecknandet oavsett vilken part det blir i slutändan blir försenat nu.

Enligt den preliminära tidsplanen skulle avtal ha skrivits den 30 november. Om- och tillbyggnaden av Råda skola planeras att vara klar senast höstterminen 2023.

Känner du oro för att byggnationen inte kommer att bli klar i tid på grund av detta?

– Det är för tidigt att säga. Jag är inte orolig här och nu. Nu måste våran jurist ges möjlighet att gå igenom den här överklagan som har kommit in och se om det finns någon grund för den, säger Louise Sjöholm.

Klart för F6-skola i Råda: Det känns som en segerSmå marginaler avgjorde Rådabeslut – ledamot svängde under mötet

Artikeltaggar

Hagfors kommunLouise SjöholmRådaRåda skolaSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.