Hoppa till huvudinnehållet

Familjens oro efter mordet: Förövaren fortfarande på fri fot

Publicerad:
Den 58-årige mannen hittades misstänkt ihjälslagen i det vita trähuset förra måndagen. Foto: Filip Kowalski

Deras son och bror hittades misstänkt mördad i det öde huset.

Nu är den 58-årige mannens familj orolig över att förövaren fortfarande är på fri fot.

– Jag skulle uppmana alla att hålla sina dörrar låsta, säger den mördade mannens bror.

Det har gått en vecka sedan den 58-årige mannen hittades misstänkt mördad - efter att ha utsatts för grovt våld mot huvudet - i ett tomt hus i Lesjöfors.

På måndagen var huset fortfarande avspärrat - men hittills har polisen inte gripit någon person som är misstänkt för brottet.

Det gör att den 58-årige mannens familj - mamma och två bröder med familj - nu är oroliga för att personen som dödat deras närstående kan komma att utsätta fler personer för brott.

– Det är ju en mördare som fortfarande är på fri fot. Personen kan ju bli desperat. Jag skulle uppmana alla att hålla sina dörrar låsta, säger en av bröderna till den mördade mannen.

"Känns obehagligt"

Boende i närområdet till huset där mordet ska ha skett är också oroliga:

– Det är klart att det är obehagligt och att man tänker på att ingen är gripen, säger en granne.

Sista gången familjen hade kontakt med sin son och bror var söndag 22 november då han var och hälsade på sin mamma i sällskap med en man i 30-årsåldern.

– De var här ungefär en halvtimme, har mamman tidigare sagt till NWT.

Hennes son lovade att komma och handla åt henne ett par dagar senare, men när han fortfarande inte hade hört av sig på torsdagen 26 november larmade mamman polisen och anmälde 58-åringen försvunnen.

Stärkta mordmisstankar

Fyra dagar senare hittades han död, misstänkt ihjälslagen, i det vita trähuset som har hyrts av den man i 30-årsåldern som mannen var i sällskap med när han besökte sin mamma.

Polisen har sedan dess genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och en omfattande dörrknackning i området. Den döde 58-åringens kropp obducerades förra veckan, misstankarna om att han blivit mördad stärktes efter det.

Polisen vill i nuläget inte kommentera mordutredningen.

Mamman om misstänkt mördade mannen: Jag larmade polisenMystiken kring den mördade mannen - registrerad som "obefintlig"Familjens kritik mot polisens dödsbud efter misstänkta mordetMördade mannen är identifierad

Artikeltaggar

Brott & blåljusLesjöforsMordMordet i Lesjöfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.