Det har gått för långt – snart blir den en allvarlig olycka

Insändare
PUBLICERAD:
Debatten om A-traktorer påverkan på trafiken fortsätter. Insändarskribenten skriver under på att det snart kommer att hända en allvarlig olycka.
Foto: Johan Nilsson/TT
Kan bara hålla med den förare med A-traktor som i en insändare i NWT beskrev hur vårdslöst många bilister kör när de ska passera en A-traktor och att en allvarlig olycka snart kan komma att hända.

Har själv suttit bredvid min 15-åriga son, som nyss skaffat traktor och kan konstatera att många vuxna, i sin irritation av att förlora några minuter, tappar fattningen helt och tar lagen i egna händer.

Vi pratar om unga förare som precis klarat sitt första körkort där de får lära sig att visa hänsyn och inte agera aggressivt i trafiken.

Sedan när de väl kommer ut i trafiken så möts de av vuxna som blinkar, tutar, hytter med näven och gör vårdslösa, regelvidriga omkörningar som snart kommer att leda till en allvarlig olycka.

A-traktorerna har fyrfaldigast på kort tid och jag har förståelse för att man inombords blir irriterad och kanske även vill förbjuda dessa ”vägsniglar” – men att sätta sig över lagen och kränka dessa ungdomar med andras liv som insats är att gå för långt.

Om trafikpolisen hade haft en civil A-traktor skulle de kunna beslagta fler körkort på några timmar, än vad de annars gör på flera dagar.

Tänk även så här: just den förare av en A-traktor som du försökte preja ner i diket på Hammaröleden för att det gick för långsamt – vill du själv ha den föraren bakom dig om ett par år?

Tomas Hörnqvist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.