Bubbel från Byrån: Vargsällskap för storstäderna

Publicerad:
När regeringen under den senaste tiden kallat till presskonferens var och varannan dag är det lätt att börja tvivla på om varje nytt tillfälle verkligen är så viktigt, skriver Byrån. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om utvecklingen fortsätter anar Byrån att det snart kan behövas en särskild ordlista för att förstå innebörden av regeringens kallelsevokabulär.

Det är dags för vargflyttning igen. Regeringen har bestämt att vissa vargar ska flyttas söderut i landet, eftersom de besvärar renskötseln. Flera länsstyrelser i södra Sverige har fått i uppdrag att peka ut lämpliga områden för rovdjuren.

Här finns nu chansen för en så kallad win-win. När vargarna flyttas från områden där de ogillas av befolkningen borde de kunna placeras i områden nära de mest vargvänliga människorna. Nackareservatet i Stockholm vore kanske inte så tokigt?

Illusionen av oppositionen

Centerledaren Annie Lööf kritiserar regeringen. Hon mal på om att restaurangbranschen på förhand borde ha informerats om förbudet mot att sälja alkohol efter klockan 22.

Byrån föreslår att Lööf tonar ner charaderna eller agerar. För till skillnad från de flesta andra politiker äger hon makten att fälla regeringen.

Presskonferensinflation

När regeringen under den senaste tiden kallat till presskonferens var och varannan dag är det lätt att börja tvivla på om varje nytt tillfälle verkligen är så viktigt. Kanske är det därför som regeringskansliet har börjat kalla de mindre viktiga tillfällena för briefing.

Om utvecklingen fortsätter anar Byrån att det snart kan behövas en särskild ordlista för att förstå innebörden av regeringens kallelsevokabulär. Vore det inte enklare och ärligare om presskonferenserna helt sonika märktes med förklaringar som ”revolutionerande”, ”tråkigt men viktigt” eller ”tillfälle att signalera handlingskraft utan egentligt innehåll”?

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AlkoholAnnie LööfBubbel från ByrånCoronavirusetKrogarRegeringenRovdjurSigneratStockholmVargar

Läs vidare