Mattias samlar in pengar till Musikhjälpen

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mattias Dahlgren har startat en bössa till förmån för Musikhjälpen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Mattias Dahlgren har startat en bössa för att samla in pengar till Musikhjälpen. I fredags eftermiddag hade summan redan överstigit 27 000 kronor.
– Den heter Discgolf för Musikhjälpen, tanken är att alla discgolfare ska skänka pengar, men man behöver ju inte hålla på med discgolf för att bidra i bössan. Jag la till i beskrivningen att för varje birdie jag gör under december ska jag själv skänka 10 kronor per gång, berättar initiativtagaren Mattias Dahlgren.

Det är inte första gången som Mattias Dahlgren engagerar sig i Musikhjälpen.

– Det här är tredje bössan jag startar, så jag har varit engagerad i Musikhjälpen förut. Men de andra bössorna har inte gått lika bra som den jag har startat nu.

I fredags hade många skänkt pengar och bössan ligger högt upp på Musikhjälpens lista över bössor som drar in mest pengar.

– Just nu ligger den på fjärde plats i Sverige.

Mattias Dahlgren är mannen bakom Discgolf för Musikhjälpen.
Foto: Privat

De som skänkt pengar är främst discgolfare.

– Alla discgolfare samlar på sig en väldans många diskar så jag gick ut i en Facebook-grupp som heter "Ska vi byta discar?" och frågade om någon kunde tänka sig skänka discar som jag kunde auktionera ut till förmån för Musikhjälpen. Jag började lägga ut dessa till försäljning och de folk som budade la mycket högre summor än vad man annars brukar köpa discar för. Jag frågade även Filipstads discgolfklubb om de hade några discar över som jag kunde auktionera ut och de gav mig 22 stycken som jag sålde. Bara de discarna drog in 2 500 kronor till bössan, så man kan säga att det var Filipstads discgolfklubb som sponsrade med det, berättar han.

Mattias Dahlgren berättar hur viktigt det är att använda sig av sociala medier när man vill nå ut i med en sådan här grej.

– Det gäller att pusha och att skriva i olika forum och sidor. Jag använder både min Instagram och min Facebook för att pusha ut detta. Jag märker att det kommer in mer pengar varje gång jag gör det.

Han avslutar med att berätta varför denna bössa känns så viktig för honom.

– Det jag vill visa med bössan är vilken gemenskap och kärlek det finns inom discgolfen. Det ser man på alla auktioner som går för "överpris", att alla vill hjälpas åt för det går till en bra sak.

Musikhjälpens tema 2020 är; "Ingen människa ska lämnas utan vård".

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.