Carlén: "Det här laget är helt otroligt."

Publicerad:
Adam Carlén fick matchens första läge, redan i den första matchminuten, men drog bollen över med ett distansskott. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Adam Carlén, 20, kom med i a-laget i fjol som en spelare att hoppas på inför framtiden. I år han har tagit steg och varit en viktig spelare på mittfältet.

Räkna med den nyblivna u21-landslagsmannen även i nästa års allsvenska.

– Vi ska lira, säger han till NWT.

Sommaren 2019 skrev en nybliven 19-årig Adam Carlén a-lagskontrakt. Drygt 18 månader senare var han en viktig kugge i det Degerfors som tog steget upp i allsvenskan.

– Det är ju sjukt egentligen när man tänker efter. Ett och ett halvt år har jag spelat a-lagsfotboll och att få gå upp under min första riktiga säsong, det är helt otroligt. Det här laget är helt otroligt.

Kniven mot strupen inför, hur upplevde du det?

– Man var lite deppig där lördag, söndag. Sen var det ny träningsvecka, man laddade om. Klart man var nervös, men det var jättekul att kliva ut till den här matchen.

"Det blir partaj"

Inledningsvis fanns risken att det skulle bli en karbonkopia av 2–5-förlusten mot Sundsvall från veckan innan. Ljungskile var på intet sätt ofarliga.

– De var farliga på fasta och sen hade de bra inlägg. De fick in några bollar där och då var de tunga, det får man ge dem.

Johan Bertilsson satte ettan, Sebastian Ohlsson tvåan och Victor Edvardsen trean.

– Vi kopplade ett rejält tag om matchen där innan paus, det kändes som att vi kunde ro det i land efter det, och det gjorde vi!

Nästa år då, Degerfors i allsvenskan. Vad kan vi förvänta oss?

– Vi ska ju fortsätta spela, alltså lira. Det är bara att ladda om, ta lite ledigt och träna stenhårt i vinter. Det är några snäpp upp, det krävs att vi kliver upp.

Innan det är dags vankas det firande:

– Det blir coronasäkert, lite annorlunda mot hur det kunde ha varit.

Gott om "handsprit" i alla fall?

– Det kan jag tänka mig, det blir partaj!

Artikeltaggar

Adam CarlénDegerfors IFFotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare