Cancel culture för barnbok

Signerat
PUBLICERAD:
Margaux Dietz försvarades inte av sitt eget förlag.
Foto: Ali Lorestani/TT

Margaux Dietz är en så kallad ”influencer” som jag knappt kände till förrän häromdagen. Men hon har hållit på i några år . Nyss kom hon också ut med en barnbok med titeln Arnold reser till Sydafrika, om hur hon och familjen besökte just Sydafrika. Det skulle hon inte ha gjort. Skrivit en bok om deras resa alltså. För snart kom identitetspolitisk kritik mot att det inte förekom några svarta personer i boken.

Att boken handlar om hennes familj och vänder sig till barn mellan 1-3 år spelar ingen roll. Ingen skall slippa undan det politisk korrekta tänkandet. Även hennes bokförlag kastade henne under bussen och bad identitetsmobben om ursäkt. Samtiden i ett beklagansvärt nötskal.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.