Uno Svenningsson - I väntan på vaccinet

Skivor
PUBLICERAD:
Uno Svenningsson sjunger bland annat om sin pappa.
Foto: Anders Wiklund/TT

Uno Svenningsson har delvis tillbringat detta gudsförgätna år på Österlen och spelat in en skiva under Lars Halapis överinseende och även låtskrivarhjälp. Få har en så personlig röst som Uno och senast kunde man höra den på Per Gessles nya soloalbum.

Österlen är en kort och behändig skiva på sju låtar och det är en eftertänksam och lite vemodig Uno som tonar fram under den knappa halvtimmen. Men det finns också kärlekslåtar och tankar om livet som utstrålar hopp och någon form av tröst. Det hinner aldrig bli besvärande melankoliskt och ibland finns det något Gilbert O´Sullivanskt i vemodet. Allra mest berörande blir det i inledande Tom Bombadill om minnena av pappan och den klassar in bland de starkare hyllningssångerna till bortgångna fäder.

Emellanåt blir det lite tunnare men det är en vacker och mjuk skiva som passar utmärkt under mörka vinterkvällar i väntan på Vaccinet.

Bästa låt: Tom Bombadill

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.