Sodom - Tilltufsat vacker

Skivor
PUBLICERAD:
Thomas "Tom Angelripper" Such i Sodom under en tidigare spelning i Sverige.
Foto: ERIK ABEL / TT

Det gnistrar och sprakar om dagens Sodom. Tillbaka i sättningen är rutinerade Frank Blackfire och tillsammans med tillika nya Yorck Segatz vässar duon gitarrljudet flera decibel. Föregångaren Decision day var en habil platta utan udd, men Tom Angelrippers nya uppställningen tar tillbaka musiken till nivåer som minner om åttiotalspärlor som Persecution mania och Agent orange. Färskats i laguppställning är extreme metal-trummisen Toni Merkel som även haft en ledande roll i studion och det känns som hans inflytande har hjälpt bandkaptenen att åter svärta bandet teutoniska signum. Tyskarna uttryck har alltid flörtat med både black och death metal och visst hörs släktskapet på Genesis XIX. Ljudbilden är tilltufsat vacker och det ges gott om utrymme för både skav och sotig dist.

Jag vill inte kalla det för en pånyttfödelse, men visst har medlemsrotationen bidragit till ökat självförtroende och attraktiva självförvållade estetiska blåmärken.

Bästa låt: The harpooneer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.