Hoppa till huvudinnehållet

Mellan countryns heartbreak och rockens råhet med Katy J Pearson

Publicerad:
Brittiska Katy J Pearson solodebuterar.
Brittiska Katy J Pearson solodebuterar. Foto: Seren Carys

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Med Katy J Pearson möts neongnistrande americana och sprakande rockig pop i en symbios som blommar ut i en egen, regnbågsfärgad skepnad.

Return är Katy J Pearsons debut som artist, innan hade hon och hennes bror bandet Ardyn, som droppades av ett major. Därefter plockade Katy J Pearson upp det hon själv önskade skapa, fortfarande tillsammans med sin bror, och resultatet svävar lika drömmande som rått mellan Stevie Nicks och Kate Bush med en stark countryådra som håller samman allt.

Schyffert gör serie med Karlstadsfilmare: "Överklass kontra underklass"

Fix Me Up har en stark poppig hook där Pearsons karaktäristiska röst tar höjd på en grund av lekfullt arrangerade gitarrer, Beautiful Soul breder ut sig som ett lugnt väsen medan hon på Miracle dansar mellan svävande ökenrock och befriande popmelodier. Return är verkligen en cocktail där gränsen mellan genrers suddas ut och istället bygger en egen värld som balanserar countryns heartbreak med rockens råhet och poppens drömmande trans.

Bästa låt: Fix Me Up

Artikeltaggar

AmericanaPopRecensionRockSkivor