Hoppa till huvudinnehållet

Gasläckans förklaring dröjer: "Det är för tidigt att säga varför"

Publicerad:
Biogasanläggningen vid Bettorp.
Biogasanläggningen vid Bettorp. Foto: Karlskoga energi och miljö

Karlskoga energi och miljö har nu gått ut med information om den gasläcka som inträffade i Örebro tidigare i veckan, man saknar fortsatt svar.

Det var i onsdags som larmet gick om en gasläcka på biogasanläggningen vid Bettorp. Anläggningen är klassad för tankning av de gasdrivna bussarna i Örebro.

Larmet inkom 14.45 och enligt Kemab så var det ett flak med biogas som började läcka. Ett område på ca 300 meter kring anläggningen spärrades av och räddningstjänsten avvaktade till en början för att låta gasen fritt släppa från flaket, efter att ventilen hade stängts.

– Detta är en väldigt ovanlig händelse. Det är för tidigt att säga varför det hände men vi vet idag är att det är någon form av brott i en rördel. Det kan vara i röret eller klämringarna som klämmer ihop rördelarna. Flaket är hos oss och leverantören kommer att felsöka, säger Kemabs marknadschef, Peter Jarl.

Cirka två timmar efter att läckan upptäckts var incidenten uppklarad.

På frågan om vilka åtgärder som kommer att vidtas för att undvika framtida liknande incidenter svara Jarl att en utredning kommer att tillsättas.

– Händelsen anmäls till berörda instanser och utredning kommer att vidtas för att klargöra vad som ledde fram till detta samt vad vi kan göra för att minska framtida risker för liknande händelser, avslutar Jarl.

Artikeltaggar

BiogasKemabNyheterÖrebroPeter Jarl

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.