Enastående Miley Cyrus

Skivor
PUBLICERAD:
Billy Idol och Stevie Nicks är några av Miley Cyrus gäster.
Foto: Jordan Strauss

Åh, Miley. Så enastående hon är ändå. Jag vet att det finns folk (de hör nästan uteslutande till den lätt ospesade gruppen ”män”) som på grund av Miley Cyrus bakgrund som barnstjärna aldrig kommer gå med på att erkänna hennes storhet.

Men listan över gäster på Plastic Hearts ger ändå en fingervisning om att Miley skattas ganska högt i branschen. Dua Lipa och Billy Idol var gissningsvis – dock väl av helt olika skäl – inte så svårövertalade att få med; Joan Jett och Stevie Nicks mer kräsna med sammanhanget.

Varför är då Miley Cyrus så bra? En sak som kan tyckas verka perifer men som faktiskt gör stor skillnad, är att hon… artikulerar. Jag spekulerar i att det kommer från att ha vuxit upp med en så textdriven genre som country? Hur som helst är det ganska ovanligt och ger intryck av att Miley Cyrus liksom tar sig an sina låtar som få andra i hennes generation.

Bästa låt: Golden G String

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.