Broströms dramatiska historia skildras i P4 Dokumentär

Publicerad:
Broströmsfamiljen har värmländska rötter och förvecklingarna i rederiimperiet skildras i en ny radiodokumentär, med premiär på julafton.

En dokumentär om redarfamiljen Broström är en av Sveriges radios julaftonssatsningar.

Axel Broström (1838-1905) föddes i Kristinehamn och lade grunden till det som skulle bli en stort och på sin tid mycket mäktigt företag. Han började sin bana som skeppare i Värmland, men flyttade till Göteborg där den stora expansionen skedde.

På julafton är det premiär på dokumentären "Broströms: Berättelsen om en redarfamiljs uppgång och fall" i P4. Som titeln anger är det en företagshistoria med dramatik. Tragedier, skandalbröllop och pistoldrama är bara några av ingredienserna.

Dokumentären har fyra delar och rubrikerna på dessa avslöjar en del om dramatikens art: de heter Kärlek med förhinder, Skottet på Djurgårdsslätten, Amerikalinjen, juvelen i kronan, samt Nattklubbsdansösen och Mr Dan.

Programmen sänds i både P1 och P4 under jul och nyår.

Artikeltaggar

GöteborgHistoriaJulKristinehamnNöje/KulturRadioVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare