Hoppa till huvudinnehållet

Fartfylld Peterson har hittat rätt: "Viktigt för mitt spel"

Publicerad:
Jacob Petersons mål efter 1:43 av andraperioden innebar 2–0, 21-åringens fjärde fullträff för säsongen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Med tre kassar på de senaste två matcherna tillhör Jacob Peterson en av de hetare i serien. Mot Skellefteå kom det tredje i raden, och poäng nummer nio för säsongen.

– Man vill bidra så mycket som möjligt till laget så klart, säger han efter straffsegern mot Skellefteå.

Hyllas efter FBK-segern: ”Han gör en jätteperiod”

Både Jacob Peterson, Victor Ejdsell och Johan Pennerborn beskrev Färjestads seger mot Skellefteå som lite av ett oförtjänt resultat.

Men seger efter straffar blev det, slutsiffrorna skrevs till 4–3.

Jacob Peterson gjorde Färjestads andra mål i början på mittenperioden.

– Jag fick åka på en puck mot försvararen, jag kände att jag fick med mig ganska bra fart och ville bara få iväg pucken mot mål, det var skönt att se den gå in.

En snabbare Jacob Peterson

Utspelet var klockrent. Victor Ejdsell fick pucken vid sargen, någon meter in i försvarszon. Den väldige hagforsingen skarvade ut pucken i banan till Peterson som kom med fart och kunde vandra in.

Just farten är något som han lyfter fram som en av anledningarna till det allt bättre spelet på slutet.

FBK vinnare efter straffar – Ejdsell och Holm avgörandeLäs liven i efterhand

– Jag använder mer fart och kommer ur zon bättre, det är viktigt för mitt spel.

Att ha ett uppspel som det vid målet underlättar?

– Ja precis, sen tycker jag att det är väldigt enkelt att spela med Viksten (Daniel) och Ejdsell. De hjälper mig väldigt mycket, det är en stor del i det också.

Trots det idkar han självkritik.

– Man har fått lite flyt i och med de senaste målen, då får man lite medstuds. Men jag har en del saker att förbättra som jag jobbar på dagligen.

Vad är det du har att förbättra?

– Spelet med puck, kanske kan bli lite säkrare med den, och spelet i egen zon. Jag behöver bli lite rejälare där och vinna puckar.

Vinst trots hårt Saiktryck

FBK spenderade stora delar, om inte större del, av matchen i försvarszon. Ledningen efter förstaperioden var knapp och stundom oförtjänt. Ett effektivt spel i inledningen av tredje gav en ledning på två, 3–1. I tredje var det ett smärre bombardemang från Skellefteåhåll.

– Vi blev lite för passiva, vi kanske backade hem lite för mycket. De satte bra press på oss och vi fick inte ner pucken som vi ville för att kunna etablera anfall.

Tränare Pennerborn är inne på samma linje:

– Vi kom inte åt dem, vi pratade inför om att komma upp på dem och våga vara aggressiva. Jag vet inte om det är något taktiskt eller att vi kände att vi hade 3–1 och blev tillbakadragna. Jag tycker kanske totalt sett att vi inte förtjänade två poäng i dag.

Artikeltaggar

Daniel VikstenFärjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJacob PetersonJohan PennerbornVictor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.