Hoppa till huvudinnehållet

Familjens kritik mot polisens dödsbud efter misstänkta mordet

Publicerad:
Den 58-årige mannen hittades mördad i det vita trähuset i Lesjöfors. Foto: Filip Kowalski

Han blev uppringd av polisen som ville komma in i 58-åringens lägenhet.

När brodern undrade varför fick han beskedet att hans lillebror hittats död.

Nu är familjen till den mördade mannen mycket kritisk till polisens sätt att meddela dödsbudet.

Det var i tisdags eftermiddag som den 61-årige brodern var på jobbet när han plötsligt fick ett samtal från polisen.

De frågade honom hur de kunde ta sig in i hans lillebrors bostad i Lesjöfors.

– De ringde och frågade hur de kom in till huset där han bodde för att utreda hans sista dagar. Då fick jag reda på i telefon vad som hänt, säger brodern.

Fick se bilder

När han slutat jobbet för dagen kom tre polismän hem till honom:

– De visade bilder för att jag skulle identifiera min bror åt dem.

Den mördade mannens yngre bror har inte blivit kontaktad alls av polisen:

– Jag ringde polisen på tisdag morgon för det var någonting som sa mig att det kunde vara min bror som drabbats. Men de vägrade ge mig några uppgifter, det enda polismannen sa var att den döde mannen inte var identifierbar, säger lillebrodern.

Han fortsätter:

– Jag tycker det var lite märklig kommunikation med anhöriga. Jag har inte hört ett ljud från polisen ännu utan jag fick information från min bror.

Polisen dementerar

Brödernas 83-åriga mamma som var den som anmälde 58-åringen försvunnen i slutet av förra veckan ska ha fått dödsbudet via telefon.

– På tisdagen efter att han blev identifierad så hade de ringt henne. Då hade befälet sagt att jag skickar en patrull och de var där på onsdagen, säger lillebrodern.

Ola Gripö, förundersökningsledare vid polisens avdelningen för grova brott som håller i utredningen av det misstänkta mordet, dementerar att dödsbeskedet skett på det sätt bröderna beskriver.

– Det där stämmer inte riktigt och mer än så vill jag inte säga, säger Ola Gripö.

Den 58-årige mannen hittades misstänkt mördad i ett hus i Lesjöfors i måndags eftermiddag. I nuläget finns inte några uppgifter om att någon misstänkt gärningsperson gripits för brottet.

Mystiken kring den mördade mannen - registrerad som "obefintlig"Mamman om misstänkt mördade mannen: Jag larmade polisenObduktion av 58-åring klar – stärkta mordmisstankarMördade mannen är identifierad

Artikeltaggar

Brott & blåljusLesjöforsMordMordet i Lesjöfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.