Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Vi är inget riskkapitalbolag

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi är inte ett internationellt riskkapitalbolag och ägs inte av ett internationellt riskkapitalbolag, skriver Robin Berkhuizen.

Svar till Yrjö Airiman och Kristian Tilander (NWT 24/11).

Jag vill främst bemöta de faktafel som fanns i debattartikeln som publicerades den 24 november.

Vi är inte ett internationellt riskkapitalbolag och ägs inte av ett internationellt riskkapitalbolag. Emrahus är ett litet aktiebolag med 14 anställda som har kontor utanför Landskrona.

Vi bygger inte på spekulation utan på uppdrag av en kund.

Vi har inte byggt tre boenden i Karlstad, utan två stycken.

Så skriver du en debattartikel

Vi bedriver ingen omsorg eller verksamhet och hyr alltså inte ut några platser – vi hyr ut fastigheter till kommuner, företag eller icke-vinstdrivande organisationer som bedriver omsorgsverksamhet.

Sedan vill jag också tillägga att vi har lagt över 6 år på att utveckla vårt koncept ihop med flera experter och forskare. Vi vet precis hur utsatt gruppen som bor på ett LSS-boende är och har helt och hållet anpassad bostäderna efter hyresgästen. När det kommer till missförhållanden på boenden har jag själv drivit den frågan i flera år i ett separat projekt som heter Funktionshinderbanan.

Yrjö och Kristian, ni är varmt välkomna att komma på besök i boendet i Väse efter nyår när det står klart så berättar jag mer om hur vi tänker.

Robin Berkhuizen

Vd på Emrahus

Artikeltaggar

DebattFastigheterKarlstads kommunLSSSärskilt boendeSocialdemokraterna