Inte heller bland politiker finns det någon större oro efter beslut om skattesänkningar i Norge.
– Det här betyder inte att de norska priserna kommer ner till de svenska, säger Johanna Söderberg (C), kommunalråd i Eda kommun.
Gränshandlarna känner ingen större oro efter avgiftssänkningar på populära gränshandelsvaror. Inte heller bland styrande politiker i gränsnära kommuner har man någon större oro.
– Gränshandlarna ser inte konsekvenserna av detta förrän gränsen är öppen och folket kan komma. Så det är svårt att säga vad det innebär. Men det här betyder i alla fall inte att de norska priserna kommer ner till de svenska, säger Johanna Söderberg.
Hon säger att för vissa norrmän kommer det inte vara lika angeläget att åka över, men:
– Om inte gränsen stängs i åratal så kommer det fortfarande sitt i att man ska åka till Sverige och handla.
Men skulle gränsen förbli stängd en längre tid så kan en del norrmän förändra sina vanor, vilket skulle kunna bli kännbart.
Kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer (S), säger så här:
– Jag ser det inte som hela världen, gränshandeln innebär mer än bara en prisskillnad. Då är det ett större problem med hattigheten. Så jag hoppas vi kan få ner pandemin och ha en stringent linje kring gränsen.
Så det här är inget dråpslag?
– Nej, den stängda gränsen är ett dråpslag.
Tror du att norrmännen kommer återvända när gränsen öppnar?
– Jag ska inte sticka ut hakan, men visst räknar jag med det. Och då ska vi se till så att de känner sig välkomna och kan handla tryggt.
"Positiv signal"
På den norska sidan tas sänkningen emot positivt.
– Det verkar som om de flesta som handlar med skattepliktiga varor tycker att det är en positiv signal, säger Terje Sundby, journalist på Glåmdalen, till NWT.
NHO Innlandet, motsvarigheten till Svenskt näringsliv, menar att beslutet kan leda till ett betande antal nya jobb i regionen.
Terje Sundby tror inte att gränshandeln kommer att påverkas i någon större utsträckning.
– Prissänkningarna på de enskilda artiklarna för små för det.