Bengtsfors tror på nybyggnation i högt läge

Publicerad:
Kvarteret Orren ligger högt beläget med utsikt över sjön Lelång, alldeles intill Krutkällaren. Foto: THOMAS WALLIN

Bengtsfors kommun erbjuder nu entreprenörer att anmäla sitt intresse för att bygga på Kvarteret Orren. Området ligger alldeles intill Krutkällaren.

Intresserade entreprenörer har ganska fria händer när det gäller att lämna förslag på bostäder.

– Kvarteret Orren är inte avstyckat än och detaljplanen tillåter ett antal olika alternativ, som radhus, flerbostadshus och friliggande villor, säger Maria Andersson, plan- och bygglovschef i Bengtsfors kommun.

Två hus redan byggda

På det cirka 1 300 kvadratmeter stora området Kvarteret Orren finns i dag två året-runt-bostäder. Båda är 1,5-plansvillor.

– Området är i övrigt ett skogsområde. Politiken vill nu se vilket intresse som finns för att bygga här, säger Maria Andersson.

Intresse finns

Kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors, Stig Bertilsson (M), bekräftar att det finns intresse för området bland entreprenörer.

– Vi har fått in ett par olika intresseanmälningar. Det var därför som vi nu vill undersöka hur intresset på marknaden i stort ser ut. Vi behöver ge tillgång till fler bostäder i kommunen och Orren är ett spännande område, säger Stig Bertilsson.

Utsikt över Lelång

Kvarteret Orren ligger i de norra delarna av Bengtsfors tätort. Området är kuperat och högt beläget med utsikt över sjön Lelång och Bengtsfors tätort.

Vi välkomnar olika former av förslag på bostäder. /Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande

Sista datum för att lämna intresseanmälan är den 20 december.

Därefter ska kommunstyrelsens allmänna utskott besluta om vilken entreprenör som får ensamrätt att, under en begränsad tid, skissa på ett förslag till utbyggnad av området.

– Vi tar nu in intresseanmälningar och gör sedan en värdering. Vi börjar inte med att sätta några begränsningar, utan vi välkomnar olika former av förslag på bostäder, säger Stig Bertilsson.

"Fantastiskt fint"

Han menar att Kvarteret Orren är ett spännande projekt.

– Det är ett fantastiskt fint område, som är detaljplanelagt och klart, och som ligger med mycket vacker utsikt över Lelång och tätorten. Detta är något som även kommer att öka attraktiviteten för att vilja bygga på Krutkällaren, säger Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)Bostad och byggenLelångMaria AnderssonStig Bertilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare