Palovaara tillbaka där det började

Publicerad:
Victor Palovaara gör comeback på Kalvholmen och i Karlstad/Hammarö speedway nästa år. Foto: Peter Bäcker

Victor Palovaara är stjärnan i laget när Karlstad/Hammarö gör comeback i seriespeedway.

– Det ska bli jävligt kul, säger 26-åringen från Hammarö.

Elitseriemeriterade Palovaara är fostrad i Solkatterna, som klubben hette då.

– Jag åkte hela tiden för Solkatterna som knatte och så. Senast i allsvenskan var 2010, mitt första år, och senaste tävlingen kan ha varit 2013 i division 1.

Kalvholmenbanan har han nyttjat flitigt.

– Jag har tränat där hela tiden egentligen, speciellt den här säsongen har jag kört väldigt mycket, en gång i veckan ungefär. Det har varit smidigt att ha en bana tio minuter hemifrån.

I år har Palovaara på grund av coronan bara kunnat köra elitserien med Vetlanda (ut i kvartsfinal mot Indianerna) och inget i utlandet eller med Valsarna eftersom allsvenskan ställdes in.

– Jag ska fortsätta i både Vetlanda och Valsarna nästa år, säger Palovaara, som också förhandlar med en engelsk klubb.

– Planen är att åka där, om det blir något, men jag har inte skrivit på något än.

I Karlstad kör han i mån av tid.

– Ja, det blir lite så. Det är mest för att hjälpa till att komma i gång igen. Finns det unga killar som vill åka ska inte jag ta en plats för dem, jag har åkt så många år i division 1. Men jag är med om det fattas folk och så.

Om han behövs på slutet för att vinna serien eller säkra kontrakt är han också redo.

– Jag vill gärna vara med och vinna eller hjälpa laget kvar. Speciellt hemmamatcher ska bli riktigt roligt att få köra igen. Kul att det blir verksamhet, det behövs. Förhoppningsvis får vi ungdomsverksamhet så klubben är tillbaka på riktigt sen.

När Victor Palovaara dyker upp i laget blir han också en ledargestalt.

– Jag får bidra på fler sätt än bara på banan och försöka lära ut det jag kan.

Avtalet med kommunen klart – seriespeedway på Kalvholmen igen

Artikeltaggar

Karlstad/Hammarö speedwayklubbSpeedwayVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare