Hoppa till huvudinnehållet

Ny restaurangetablering i Karlstad

Publicerad:
Karlstad får ett nytt sushiställe som ger sex tjänster- jobb som är välkomna i pandemitider. Foto: Privat

Mitt i pandemitider är det många restauranger som går på knäna, det varslas om uppsägning och centralt belägna lokaler i Karlstad ekar tomma. Men mitt i restaurangkrisen finns det också de som satsar. En sushirestaurang med sex nya tjänster öppnar nästa vecka på Östra torggatan.

Det är den nya sushirestaurangen Sooshi som slår upp dörrarna på Östra torggatan för hungriga Karlstadsbor. Restaurangen har sedan 2016 funnits i Örebro, men nu vill chefskocken Dino Lloyd återvända hem till Karlstad.

Trots att coronapandemin har slagit hårt mot många restauranger tror marknadschefen Martin Rosén att pandemin inte behöver bli ett hinder för en succé. Kreativa take away-lösningar är nyckeln enligt honom.

Eget koncept

Med ett filosofiskt och miljömedvetet koncept som nu har filats på i ett par år tror Martin Rosén att Sooshi kommer hitta sin plats i det redan sushitäta Karlstad.

– Sushikocken har ett öga för det visuella. Vi gör vacker mat med blommor och roliga toppings.

Sushi, som i Japan är en traditionell och respekterad maträtt med strikta serverings- och tillagningstekniker, behåller sin ram men får en lokal och något liberal prägel. Karlstadkocken är inte främmande för lokalinspirerade varianter och har därför tidigare serverat köttbulls-sushi med lingonsås och älgfilé-sushi med kantareller.

– Det kan dyka upp Värmländsk sushi på menyn, absolut, säger Martin Rosén.

Sex nya jobb

Arbetet med den nya restaurangen har gått fort, Martin Rosén berättar att sex tjänster ska fyllas och trots att många på grund av pandemin letar nytt jobb, dräller det inte av skickliga sushikockar i Karlstad.

– Det var inte helt lätt, men nu har vi hittat våra kockar som har fått läras upp ordentligt i Örebro tills vi öppnar i Karlstad.

Artikeltaggar

KarlstadNyetableringarNyheterÖstra TorggatanSushi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.