Hoppa till huvudinnehållet

Karlernäs lämnar Piteå

Publicerad:
Julia Karlernäs lämnar Piteå och även Madelen Janogy, som också spelat i Mallbacken, verkar vara på väg bort.
Julia Karlernäs lämnar Piteå och även Madelen Janogy, som också spelat i Mallbacken, verkar vara på väg bort. Foto: Ola Norén/TT

Julia Karlernäs lämnar allsvenska Piteå, skriver Sportbladet.

Den landslagsmeriterade 27-åringen från Torsby och med förflutet i Mallbacken tillhörde guldhjältarna när Piteå vann SM 2018, men den här säsongen har laget haft det tungt och klarade nytt kontrakt först i sista omgången.

Karlernäs, som spelat fyra säsonger, 104 matcher och gjort 38 mål, är en av sju spelare som nu meddelat att de lämnar klubben.

"Efter fyra år i Piteå är det dags för mig att ta mig vidare på nya äventyr. Jag är så otroligt tacksam för min tid i klubben och alla fantastiska människor jag har mött och allt vi åstadkommit tillsammans. Piteå kommer alltid ha en plats i mitt hjärta", skriver Karlernäs på Instagram.

En annan tidigare Mallbackenspelare, Madelen Janogy, ryktas också vara på väg bort.

Piteås sportchef Leif Strandh bekräftade för Fotbollskanalen att hon i princip sagt upp sitt kontakt, men att det heller inte är helt uteslutet att hon blir kvar. Strandh säger att Hammarby är en av klubbarna som Janogy ska vara i diskussion med.

Artikeltaggar

DamallsvenskanFotbollJulia KarlernäsMadelen Janogy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.