Hoppa till huvudinnehållet

Känslor för Karlstads framtid

Publicerad:
Att känna, lukta och se på Skutberget är läkande för oss människor. Många är de som i denna tid med en skrämmande pandemi skaffar sig nya hälsosamma vanor, skriver Jörgen Lenz.
Att känna, lukta och se på Skutberget är läkande för oss människor. Många är de som i denna tid med en skrämmande pandemi skaffar sig nya hälsosamma vanor, skriver Jörgen Lenz. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I en stad med öppna områden mår människor bra. Nu verkar det som våra politiker har glömt bort vad som är bra för kommuninvånarna, skriver Jörgen Lenz.

Vi kommuninvånare hoppas att kommunens politiker skall lyssna på folket som bor i kommunen. Hur vill de att Karlstad skall se ut i framtiden? Vad behöver människorna i kommunen för att de ska må bra och trivas?

I dag kan man lätt bli orolig för utvecklingen av Karlstads tätort. Kommunens politiker förtätar och bygger bort möjligheter att se horisont och vattenytor. Längs Rudsvägen har det kommit upp en kartongliknande byggnad och på västra sidan av Brogatan färdigställs ett hus med en plåtig toppluva. På Bryggudden har man byggt så tätt att grannarna nästan kan se vad som serveras på matborden.

Man fortsätter att bygga jättestora klossar längs Sjömansgatan mellan Orrholmen och Kanikenäset. Solen i Karlstad får allt mindre möjligheter att lysa på människorna vilket gör att skuggorna och mörkret breder ut sig. På en smal gräsremsa längs stranden av Klarälven norr om Färjestads parkering vill politikerna att det byggs bostäder. Man vill bygga en bro från Råtorp till Färjestad. Denna bro kommer att göra Råtorps gator till en parkeringsplats när besökarna ska ta sig till olika evenemang på Färjestadssidan.

Så skriver du en debattartikel

Majoriteten (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet) bygger bort det vackra i Karlstad. Det vackra är våra grönområden, öppna ytor, Klarälven och alla våra vattenområden. I en stad med öppna områden mår människor bra. Nu verkar det som våra politiker har glömt bort vad som är bra för kommuninvånarna.

I dessa Covid-19-tider vallfärdar Karlstadsborna till friluftsområdet Skutberget. Alla vet att vistelse i naturen är hälsosamt för både kropp och själ. Att känna, lukta och se på Skutberget är läkande för oss människor. Många är de som i denna tid med en skrämmande pandemi skaffar sig nya hälsosamma vanor.

Jag ber därför att kommunens politiker tänker om när det gäller en etablering av ett Muminland på Skutberget. Ett Muminland i ett av Sveriges finaste friluftsområden kan ses som ett öppet sår eller rent av en varböld. Inte skulle vi Karlstadsbor eller värmlänningar må bra av ett förstört Skutberget! Vi vill ha naturen på Skutberget.

Tänk om Socialdemokraterna i Karlstad lyssnade på folket och Miljöpartiet åter blev ett miljöparti och ändrade sitt ställningstagande angående Muminland. Då skulle de kanske få tillbaka en del av folkets förtroende. Det är snart val igen. Vi behöver friluftsområdet Skutberget fritt från konstgjorda stängselinhängnade lekparker. Ja, så tänker jag.

Jörgen Lenz

Vän av Karlstad

Artikeltaggar

BrogatanBrygguddenCenterpartietCoronavirusetDebattFärjestadJörgen LenzKanikenäsetKarlstads kommunKristdemokraternaLiberalernaMiljöpartietModeraternaMuminOrrholmenRåtorpRudsvägenSkutbergetSocialdemokraternaStadsbyggnad