Hoppa till huvudinnehållet

Fängelse efter att ha avlossat avsågat hagelgevär

Publicerad:
En Färgelandabo döms till fängelse efter att ha avlossat ett avsågat hagelgevär på allmän plats.
En Färgelandabo döms till fängelse efter att ha avlossat ett avsågat hagelgevär på allmän plats. Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Färgelanda kommun, döms till fängelse i två år och sex månader för ringa narkotikabrott och grovt vapenbrott. Mannen ska bland annat ha avlossat ett avsågat hagelgevär på allmän plats i Billingsfors.

Dalslänningen har tidigare rapporterat om händelsen som inträffade i oktober i år, då mannen avlossade ett avsågat hagelgevär i Billingsfors, Bengtsfors kommun.

I domen framkommer att brottet bedöms som grovt med hänsyn till att vapnet förvarats laddat och lättillgängligt i en bil på allmän plats. Mannen ska dessutom – om än oavsiktligt – ha avlossat vapnet.

Man avlossade avsågat hagelgevär

Mannen döms också för ringa narkotikabrott då han vid samma tillfälle har använt oxikodon, cannabis och ritalinsyra som är narkotika.

Mannen har suttit häktad, misstänkt för brotten, sedan den 19 oktober och ska stanna kvar i häktet till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom.

Mannen erkänner brott.

Artikeltaggar

BillingsforsBrott & blåljusFängelseFärgelandaNarkotikabrottVapenbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.