Hoppa till huvudinnehållet

Cafébyggnaden på Picassoudden till salu

Publicerad:
Fastigheten där Skärgårdscaféet huserar är till salu.
Fastigheten där Skärgårdscaféet huserar är till salu. Foto: Sandra Österman

Fastigheten som skärgårdscaféet huserar i ligger ute till salu. I ungefär två månader har försäljningen legat på fastighetsmäklare Jenny Häggströms bord på Svensk fastighetsförmedling.

Flera visningar har genomförts men än har inte rätt köpare funnits.

– Det en speciell fastighet och det gör också att både jag och säljarna är medvetna om att det är en lite längre försäljningsprocess än med en vanlig villaförsäljning, säger Jenny Häggström.

En eventuell köpare får heller inte omvandla fastigheten hur som helst. Enligt detaljplanen får fastigheten användas som bland annat restaurang eller café, utställningslokal eller vandrarhem. På övervåningen får det även vara bostäder, men inte på bottenplan.

– Men just nu är det ett café och det är lite synd att göra om de till något annat med tanke på vilken renommé det har. Alla vet vad Skärgårdscafét är, alla lokalbor och folk som besöker staden vet att det är en plats värd att besöka.

Hur marknaden för kommersiella fastigheter ser ut är svårt att svara på.

– Just kommersiella är det väldigt stor skillnad på. Det kan vara en byggnad med ett café ute i skärgården och det kan vara ett hyreshus som ska säljas. Den marknaden är svår att ta tempen på, säger Jenny Häggström.

Hon kan dock inte se att det skulle ha kommit in fler fastigheter till försäljning än ett normalår utan pandemi.

– Nej, det tycker jag inte. Det har varit ungefär samma som förväntat med försäljning och samma sak med intresset. Sen är det inte vem som helst kanske som går och köper en kommersiell fastighet.

Fastigheten har ett utgångspris på 3,5 miljoner.
Fastigheten har ett utgångspris på 3,5 miljoner. Foto: Sandra Österman

Artikeltaggar

FörsäljningNäringslivPicassouddenSvensk fastighetsförmedling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.