Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir ny utvecklingsredaktör på NWT Media

Publicerad:
Caroline Englund. Så heter NWT Medias nya utvecklingsredaktör.
Caroline Englund. Så heter NWT Medias nya utvecklingsredaktör.

Caroline Englund. Så heter NWT Medias nya utvecklingsredaktör.

Och hon har redan en del tankar om hur tidningarna ska nå ut ännu mer med sin journalistik.

Vad innebär den här tjänsten?

– Som jag förstått det så kommer jag att hjälpa till med den digitala omställningen och jobba med att leda digitala projekt inom koncernen.

Hur kommer våra läsare att märka av ditt arbete?

– Jag hoppas att det ska leda till att NWT:s journalistik når fler digitalt och att den kan presenteras på ett nytt och mer tillgängligt sätt i de digitala kanalerna.

Har du några tankar om hur?

– Jag har massor av tankar – till exempel kan man testa nya grepp i berättandet, presentera journalistiken på ett nytt sätt, använda mer rörligt material, ljud och jobba mer med spridning och dialog i sociala medier. Sen vill jag så klart spåna mer kring det här tillsammans med redaktionen.

För de som inte känner till dig, vem är Caroline Englund?

– Jag kommer från Karlstad och jobbade flera år på VF innan jag flyttade till Stockholm 2013. Här har jag bland annat jobbat som ekonomiredaktör och med flera digitala projekt på Dagens Nyheter. Jag har även jobbat på Sveriges Radio och de senaste åren har jag jobbat på en Breakit, en digital nyhetssajt som bevakar det nya näringslivet.

– Det som är kul med Breakit är att vi är totalt åtta personer som jobbar med journalistik och tävlar mot tidningar som Dagens industri, vilket har gjort att vi har fått ta till nya innovativa grepp. Det hoppas jag kunna ta med mig till mitt nya jobb.

Du har blivit nominerad till fina priser med anledning av jobb som du gjort på Breakit, berätta.

Jag gjorde ett reportage där vi spårade e-handelsreturer med GPS-sändare. Det blev väldigt uppmärksammat och ledde till många diskussioner. Jag blev nominerad till årets journalist och årets grepp i Tidskriftspriset och årets förnyare i Stora journalistpriset.

Till sist, varför lämnar man Stockholm för Värmland?

– Både jag och min man är värmlänningar och för oss handlar det mycket om att man kan leva ett enklare familjeliv i Värmland. Så det känns kul att komma till, dessutom till ett roligt jobb.

Caroline Englund tillträder sin nya tjänst under tidigt 2021.

Artikeltaggar

Caroline EnglundEkonomiNya Wermlands-TidningenNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.