Sju bränder natten till torsdag– men ingen stor ökning av skadegörelse

Publicerad:

Under natten till torsdag brann det i sju containrar runt om i Kristinehamn. För en vecka sedan förstördes två bilar i en brand på Sannagatan och veckan innan skadades totat fem bilar i två bränder. Statistiken visar dock endast en mindre ökning av skadegörelse.

I nuläget misstänks inget samband mellan nattens händelser och de tidigare bilbränderna.

– Det som hände i natt bedöms, vad jag vet, som en isolerad händelse och där har vi en frihetsberövad. Men vi tittar givetvis på alla samband, säger kommunpolis Fredrik Lundberg.

Sju larm om containerbränder på två timmar – man gripen

Det är några dagar kvar av november månad och nattens bränder är ännu inte registrerade i statistiken, som i nuläget inte visar på någon större ökning.

Fredrik Lundberg är kommunpolis i Kristinehamns kommun.
Fredrik Lundberg är kommunpolis i Kristinehamns kommun. Foto: Sandra Österman

– Tittar man på samtliga skadegörelsebrott sticker inte november ut speciellt mot någon annan månad. Den ligger lite högre just nu men det kan tänka sig att det går upp mer nu med det som varit i natt, säger Fredrik Lundberg.

– Tittar man på skadegörelse på motorfordon, som innefattar all skadegörelse mot motorfordon, då ligger det lite högre i november månad än övriga månader det här året.

Men även om det totala antalet anmälda fall av skadegörelse inte sticker ut märkbart så gör just bilbränderna det.

– Att det brunnit i bilar hör ju inte till vanligheten, det sticker ut på det sättet.

Sedan 2016 har antalet skadegörelseanmälningar i Kristinehamn minskat successivt, men en liten ökning gå att se i år.

– Nu är det en månad kvar på 2020 men vi har gått upp lite men det är inte någon jätterush utan det är kanske tiotalet fler anmälda brott än förra året, säger Fredrik Lundberg.

Tre bilar brann i nattTvå bilbränder – fem bilar skadade

Artikeltaggar

BilbränderBrott & blåljusFredrik LundbergKristinehamnSkadegörelseSkadegörelse genom brand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare