Hoppa till huvudinnehållet

Coop Värmland vill minska trängseln med digitalt kösystem

Publicerad:
Charlotte Lunås, tf vd för Coop Värmland tillsammans med Fredrik Grässjö, butikschef för Coop Vikene.
Charlotte Lunås, tf vd för Coop Värmland tillsammans med Fredrik Grässjö, butikschef för Coop Vikene. Foto: Coop Värmland

Coop Värmland lanserar ett digitalt kösystem för att inför julhandeln försöka minska köerna i butikerna där det förekommer paketutlämning.

– Vi inom handeln har ett stort ansvar för att underlätta för våra kunder att hålla avstånd, säger Charlotte Lunås, tillförordnad vd på Coop Värmland.

Och fortsätter:

– Ett område som vi har identifierat är paketutlämningen hos våra ombud inte minst hos mindre butiker. Och här tror vi oss hittat en enkel men ändå effektiv lösning.

Redan inför Black Fridag kör Coop Värmland i gång systemet i butiken i Vikene. Om försöket slår väl ut kommer systemet även sättas i bruk i föreningens 24 övriga paketombud redan före jul.

– Detta underlättar betydligt för oss att hjälpa våra kunder att hålla avstånd. Vi har bara varit i gång under en kort tid men vi har redan märkt att det är uppskattat bland våra kunder, säger Fredrik Grässjö, butikschef för Coop Vikene.

Med din mobiltelefon scannar kunden in en QR-kod som finns i butiken. Du får en digital nummerlapp där du ser hur många som är före dig i "kön".

Artikeltaggar

Arvika kommunBlack fridayCoopCoop VärmlandFredrik GrässjöNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.