Hoppa till huvudinnehållet

Årets julmusik: Omsorgsfullt och vackert med Landgren

Publicerad:
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I vanlig ordning lyfter Nils Landgren fram julmusik från olika världar och omger sig med en grädda av musiker och sångare. Det här är julskiva nummer sju och bland de medverkande finns Sharon Dyall, Ida Sand, Jeanette Köhn och gitarristen Johan Norberg. Och visst är det vackert, omsorgsfullt och finstämt. Som i ståtliga Ave Maria där Landgren i de instrumentala partierna låter trombonen behagligt glida mellan tonerna, som från moln till moln. En annan höjdpunkt är Sylvian Joululaulu, en av de mest populära julsångerna i Finland.

20 värmländska röster från nöjesvärlden om livet i pandemin

På nummer fyra i den här albumserien sjunger Landgren Whams julsmocka Last Christmas. Upplevelsen liknar den som bjöds när John Prine tog sig an Stevie Wonders telefonlåt – sockervadd blev till fullkornsbröd. En så egen, personlig och uttrycksfull röst har Landgren. Och trots det digra sällskapet här, så önskar jag allt fler spår – utöver de två, tre som finns – där sångaren Nils Landgren tar plats.

Bästa låt: Comin' home for Christmas

Artikeltaggar

ACTFinlandJazzJohan NorbergJulNils LandgrenRecensionSkivor