Årets julmusik: Klämkäck Dolly Parton med gäster

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: Wade Payne

Dolly Parton har redan firat jul på skiva vid två tidigare tillfällen – med Kenny Rogers 1984 och på egen hand sex år senare. När nu A Holly Dolly Christmas ska sprida julstämning världen över innebär det dessutom att den 74-åriga countrydrottningen har levererat 47 (!) studioalbum under karriären. Bara det är ju värt en stående ovation.

Det här julkortet innehåller dock inga större överraskningar. Det mesta har vi hört förut och stundtals blir det faktiskt lite väl klämkäckt (till och med för att vara Dolly) med för stora doser pratsång, viskande och "gulliga" läten.

Mest uppiggande är faktiskt gästerna. Bland andra har Billy Ray Cyrus dammats av och gör en habil insats på Christmas where we are och pratshowkungen Jimmy Fallon landar flertalet korrekta toner på All I want for christmas.

Bästa låt: Comin' home for christmas

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.