Årets julmusik: Arvingarnas blivande klassiker

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: Christine Olsson/TT

Risken för musikaliskt magplask är aldrig så stor som när en artist eller grupp släpper ett julalbum. Här visar tack och lov dansbandsveteranerna vart julbuffén ska stå. Gamla klassiker dammas av på ett sympatiskt sätt. Tomten kommer snart har till exempel fått en överraskande jazzig julmysig kostym. Till och med Låt mig få tända ett ljus låter innerlig och uppriktig.

Några nyskrivna låtar är också med. De innehåller en lagom blandning av bjällerklang, lättsamt trumkomp och barnkörer. Framför allt är det enkla melodier som fastnar. Särskilt Änglarnas jul sticker ut med en refräng och tonartshöjning som skickar den rakt till julklassikerna. Arvingarna lyckas göra ett album som blandar både hjärta och allvar. Synd att de bara nöjt sig med sju låtar.

Bästa låt: Änglarnas jul

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.