Hoppa till huvudinnehållet

Skoghallstränaren: "Bilden är tagen ur sitt sammanhang"

Publicerad:
”Det finns många viktiga saker att lägga fokus på i den här pandemin. Att 15 spelare springer i en backe i en kvart, är inte av de sakerna", säger Skoghallstränaren Anton Fallbråten efter det uppmärksammade videoklippet.
”Det finns många viktiga saker att lägga fokus på i den här pandemin. Att 15 spelare springer i en backe i en kvart, är inte av de sakerna", säger Skoghallstränaren Anton Fallbråten efter det uppmärksammade videoklippet. Foto: HP Skoglund

Skoghalls ordförande Tommy Bang lade sig platt och hittade inga ursäkter för det uppmärksammade videoklippet.

Damlagets tränare, Anton Fallbråten, har dock svårt att se att något större fel begåtts.

”En ickenyhet”, skriver han i ett SMS.

Videoklippet som publicerades på Skoghalls Instagramkonto visar hur damlaget tränar gemensamt trots rådande restriktioner.

Det väckte reaktioner på sociala medier och Tommy Bang, ordförande i Skoghalls IBK, förstod kritiken och hittade inga ursäkter för lagets beteende.

Här bryter Skoghall mot restriktionerna: "Hur fan tänker man?"

– Det är inte okej, vi har gjort fel. Vi kan bara lägga oss raklånga och lära av våra misstag, sa Bang till NWT och fortsatte:

– Till tjejernas försvar har vi kanske inte varit tydliga nog som förening. Man har nog inte riktigt förstått vilka regler som gäller utan man har försökt hålla avstånd, varit utomhus och tänkt att det är okej. Men det är det alltså inte.

Damlagets tränare, Anton Fallbråten, är dock av en annan uppfattning.

Han tycker nämligen inte att hela bilden framkommit och förklarar sin syn i ett SMS:

”Bilden är tagen ur sitt sammanhang. Spelarna är uppmanade att undvika gym och istället träna individuellt utomhus. Vi värnar om spelarnas psykiska hälsa, många mår bra av att få träna och stöta på varandra i skogen. Vi kan inte förbjuda någon att springa i spåret. Däremot får vi i framtiden avstå från att köra gemensamma ruscher som avslutning, vilket videon visar. Det var ogenomtänkt och kommer inte att hända igen”.

Anton Fallbråten beskriver hela händelsen som ”en ickenyhet”.

”Det finns många viktiga saker att lägga fokus på i den här pandemin. Att 15 spelare springer i en backe i en kvart, är inte av de sakerna”.

Artikeltaggar

Allsvenskan västra damAnton FallbråtenInnebandySkoghalls IBK DamTommy Bang

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.