Hoppa till huvudinnehållet

Fullmäktige ställer in – oro för covid-19

Publicerad:
Kommunfullmäktige ställer in nästa möte. På bilden (som var tagen innan coronapandemins utbrott) syns fullmäktiges presidium från vänster: Solveig Nettelbo (S), förste vice ordförande, Jan-Åke Jansson (KD), ordförande och Marie-Therese Harfouche (C), andre vice ordförande. Bilden är en arkivbild tagen före covid-19-pandemins regler om att hålla distans.
Kommunfullmäktige ställer in nästa möte. På bilden (som var tagen innan coronapandemins utbrott) syns fullmäktiges presidium från vänster: Solveig Nettelbo (S), förste vice ordförande, Jan-Åke Jansson (KD), ordförande och Marie-Therese Harfouche (C), andre vice ordförande. Bilden är en arkivbild tagen före covid-19-pandemins regler om att hålla distans. Foto: Conny Hultgren

Kommunfullmäktige i Bengtsfors ställer in sitt planerade möte den 30 november. Anledningen är den ökade smittspridningen av covid-19. Nästa möte ska hållas digitalt.

– Det finns en oro bland ledamöterna för den ökade covid-19-spridningen i samhället och det är bättre att ta det säkra före det osäkra, säger Jan-Åke Jansson (KD), ordförande för kommunfullmäktige i Bengtsfors.

Eftersom budgeten för 2021 ska antas är det viktigt att mötet sker så snabbt som möjligt.

– Vi vet inte exakt när vi kan ta det ännu, men förhoppningsvis någon gång i mitten av december, säger Jan-Åke Jansson.

Helt digitalt möte

För första gången kommer då heller inte ledamöterna att träffas fysiskt.

Att mötet skulle flyttas fram och i stället hållas digitalt var ett förslag som kom från fullmäktiges förste vice ordförande, Solveig Nettelbo (S).

– Det blir ett helt digitalt möte. Om sedan ledamöterna sitter hemma eller är uppkopplade från olika närliggande lokaler får vi återkomma till, säger Jan-Åke Jansson.

Den senaste tidens ökade smittspridning på bland annat skolor och även äldreboende har gjort att oron är stor även bland politikerna.

– Covid-19 finns överallt i samhället och vi gör vad vi kan för att förhålla oss till situationen, säger Jan-Åke Jansson.

Kommunfullmäktige har tidigare flyttat från Sessionssalen till den större lokalen Odéon och även haft möten med en mindre skara ledamöter.

– Men det är ett viktigt möte nästa gång då vi ska fatta beslut om budgeten. Därför är det betydelsefullt att alla politiker får möjlighet att yttra sig, säger Jan-Åke Jansson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)FullmäktigeJan-Åke JanssonKommunfullmäktigePolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.