Fullmäktige ställer in – oro för covid-19

Publicerad:
Kommunfullmäktige ställer in nästa möte. På bilden (som var tagen innan coronapandemins utbrott) syns fullmäktiges presidium från vänster: Solveig Nettelbo (S), förste vice ordförande, Jan-Åke Jansson (KD), ordförande och Marie-Therese Harfouche (C), andre vice ordförande. Bilden är en arkivbild tagen före covid-19-pandemins regler om att hålla distans. Foto: Conny Hultgren

Kommunfullmäktige i Bengtsfors ställer in sitt planerade möte den 30 november. Anledningen är den ökade smittspridningen av covid-19. Nästa möte ska hållas digitalt.

– Det finns en oro bland ledamöterna för den ökade covid-19-spridningen i samhället och det är bättre att ta det säkra före det osäkra, säger Jan-Åke Jansson (KD), ordförande för kommunfullmäktige i Bengtsfors.

Eftersom budgeten för 2021 ska antas är det viktigt att mötet sker så snabbt som möjligt.

– Vi vet inte exakt när vi kan ta det ännu, men förhoppningsvis någon gång i mitten av december, säger Jan-Åke Jansson.

Helt digitalt möte

För första gången kommer då heller inte ledamöterna att träffas fysiskt.

Att mötet skulle flyttas fram och i stället hållas digitalt var ett förslag som kom från fullmäktiges förste vice ordförande, Solveig Nettelbo (S).

– Det blir ett helt digitalt möte. Om sedan ledamöterna sitter hemma eller är uppkopplade från olika närliggande lokaler får vi återkomma till, säger Jan-Åke Jansson.

Den senaste tidens ökade smittspridning på bland annat skolor och även äldreboende har gjort att oron är stor även bland politikerna.

– Covid-19 finns överallt i samhället och vi gör vad vi kan för att förhålla oss till situationen, säger Jan-Åke Jansson.

Kommunfullmäktige har tidigare flyttat från Sessionssalen till den större lokalen Odéon och även haft möten med en mindre skara ledamöter.

– Men det är ett viktigt möte nästa gång då vi ska fatta beslut om budgeten. Därför är det betydelsefullt att alla politiker får möjlighet att yttra sig, säger Jan-Åke Jansson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)FullmäktigeJan-Åke JanssonKommunfullmäktigePolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare