Hoppa till huvudinnehållet

Datum för innebandyn satt: "Räcker inte att skjuta på det"

Publicerad:
Skoghalls dam- och herrlag kan komma igång och spela matcher igen den 13 januari. Arkivbild.
Skoghalls dam- och herrlag kan komma igång och spela matcher igen den 13 januari. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Allsvenskan dam, division 1 herr och Juniorallsvenskan är fortsatt på paus från svenska innebandyförbundet. Serierna väntas återupptas den 16 januari.

– Jag tycker att vi ska pausa allt, det kommer bli kaos med dubbelmatcher, säger Skoghalls IBK:s ordförande Tommy Bang.

I slutet av oktober öppnade Tommy Bang, ordförande i Skoghalls IBK, för att ställa in hela innebandysäsongen om man inte kom på rätsida med coronaproblematiken.

SSL-serierna och herrarnas allsvenska har fortsatt spelas efter det att alla innebandy pausades den 5 november. Nu finns ett datum för damallsvenskan, herrarnas division 1 och juniorallsvenskan, serierna kan enligt förbundet vara igång den 16 januari.

– Det räcker inte att skjuta på det i en och en halv månad, det är min övertygelse. Ska vi ha serierna pausade i två månader för att sedan komma tillbaka till ett spelschema med dubbla matcher per helg, det kommer inte gå, säger Bang.

Det täta matchandet efter det långa uppehållet blir en hälsorisk, menar han:

– Det kommer sluta med förslitningar och skador. Vi har stängt ner verksamheten helt, spelarna tränar för sig själva utomhus och har gjort så sedan restriktionerna kom. Att gå direkt från det till matchspel kommer inte sluta bra.

"Då är vi framme i februari"

Innebandyförbundet har ännu inte släppt något officiellt spelschema. Att spelschemat blir komprimerat är däremot solklart, enligt Bang.

– Jag tycker att vi ska pausa allt, det kommer bli kaos med dubbelmatcher på helgerna. Dels har vi coronasituationen, ska vi åka runt och spela två matcher per helg finns det en smittorisk, säger han, och lyfter den fysiska hälsan:

– Återigen, det kommer slita, framförallt när vi haft den pausen kommer ha. Det behövs en ny försäsong, eller åtminstone en månad för att träna upp oss.

Problemet med det är tiden:

– Ska man börja spela igen behöver vi kunna träna ihop, då är vi framme i februari.

Ett fast beslut beräknas komma senast den 17 december.

Artikeltaggar

InnebandySkoghalls IBK DamSkoghalls IBK HerrTommy Bang

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.