Note vann order värd 50 miljoner – omsättningen kan fördubblas

Publicerad:
Elektroniktillverkaren Note bygger ut fabriken och kan på sikt fördubbla sin omsättning. Foto: Aron Eriksson

Elektroniktillverkaren Note i Torsby har vunnit en ny affär som inledningsvis uppgår till 50 miljoner kronor. Serietillverkning beräknas starta under första kvartalet 2021.

Dessutom pågår en utbyggnad som möjliggör en fördubblad omsättning på sikt.

Note har vunnit en ny affär till en ledande internationell koncern inom området Motion och Control.

Det innebär att Note kommer att tillverka elektroniken till avancerade styrenheter för olika typer av maskiner och fordon. Tillverkningen kommer att ske på Notes fabrik i Torsby.

Utveckling och produktionsanpassningar pågår och serietillverkningen beräknas att starta under första kvartalet nästa år.

Johannes Lind - Widestam, vd på Note. PRESSBILD
Johannes Lind - Widestam, vd på Note. PRESSBILD Foto: (c)copyright jann@lipka.se

– Vår verksamhet i Sverige utvecklas fortsatt mycket positivt. Vi vinner fortsatt nya affärer, såväl till nya som befintliga kunder. Den här affären är ett bra kvitto att professionella och krävande industrikunder uppskattar vårt starka erbjudande med hög teknisk kompetens, säger Johannes Lind - Widestam, vd och koncernchef på Note.

Han berättar att ordern kommer från en kund som Note arbetat med under flera år.

– De 50 miljonerna är den initiala årsvolymen. Det här är ett kontrakterat samarbete, som förväntas öka under åren. Det här är första årets volym. Det är ett flerårskontrakt, säger Johannes Lind - Widestam.

Note som koncern har en omsättning på knappt 1,9 miljarder kronor.

– I Torsby ligger vi på i underkant 400 miljoner. Torsby är en av våra absolut största enheter.

I Torsby håller fabriken på att byggas ut söderut med cirka 1 800 kvadratmeter. Spaden är så att säga redan i marken.

– Jag skulle säga att vi ökar vår produktionsyta med 2 000 kvadratmeter och att vi dubblerar vår lagringskapacitet. Efter utbyggnaden i Torsby möjliggör vi att kunna fördubbla vår omsättning till 800 miljoner. Men det är alltid svårt att sia om, säger Johannes Lind - Widestam.

Artikeltaggar

NäringslivNoteNyheterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare