Hoppa till huvudinnehållet

Klockringning i Domkyrkan fram till jul

Publicerad:
Foto: Peter Bäcker

Kyrkklockorna i Domkyrkan kommer att ringa varje vardag klockan 12 fram till jul.

– Tanken är att var och en kan stanna upp och be eller samla ihop sig där de är just då. Klockorna brukar ringa in människor till en gemensam plats men just nu blir det istället endast till en gemensam tid, säger Kerstin Almegård, domkyrkokaplan.

Karlstads pastorat meddelar också att nästan all vanlig verksamhet sätts på paus. Kyrkorna kommer dock att vara öppna för ljuständning och samtal med personal på säkert coronaavstånd.

Inga gudstjänster kommer att vara öppna för allmänheten, i stället blir det digitala sändningar av gudstjänster, julkonserter och Luciatåg.

– Kyrkan vill fortsätta finnas till för människor och möjliggöra för samtal och att få tända ljus. Vi hoppas att många kan ta del av sändningarna via webb, sociala medier och lokal-tv i advents- och jultiden och förhoppningsvis få lite ljus och glädje genom dem, säger Harald Cohén, domprost, i ett pressmeddelande.

Dop och vigslar får genomföras med maximalt åtta personer och begravningar på totalt 20 personer.

Artikeltaggar

DomkyrkanHarald CohénKarlstadKarlstads pastoratKerstin AlmegårdNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.