Hoppa till huvudinnehållet

Grythyttans julmarknad inställd

Publicerad:
Grythyttans julmarknad brukar kunna locka många besökare. För att minska smittspridningen av coronaviruset ställs marknaden därför in i år.
Grythyttans julmarknad brukar kunna locka många besökare. För att minska smittspridningen av coronaviruset ställs marknaden därför in i år. Foto: Filip Kowalski

Den traditionsrika julmarknaden i Grythyttan ställs in på grund av coronapandemin. Det här är första gången som julmarknaden ställs in.

– Vi tycker inte att det känns bra, även om det är utomhus så är det en del ställen inne också. Det är inte värt det, säger Birgitta Granberg som sitter med i Grythyttans julmarknads kommitté.

Den årliga julmarknaden har arrangerat i över 40 års tid på Grythyttans torg. Knallarna brukar komma både utifrån och från orten.

Hon tycker det är synd att man behöver ställa in och det är många som är ledsna över att det inte blir någon julmarknad i år, även om nog alla förstår beslutet.

– Det har varit en tradition att gå ut, det har varit mysigt. Det blir att det fattas något.

Artikeltaggar

CoronavirusetGrythyttanJulhandelNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.