Jobbar inte Oberoende Realisters kommunalråd i Hagfors för alla?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hagfors kommunalråd Jens Fischer (OR).
Foto: Pia Holmström
Det är lite konstigt att Hagfors Kommuns kommunalråd inte kan informerar alla sina invånare om vad som händer i allas vår kommun.

Han gör det istället på Oberoende Realisters Facebooksida vinklat enligt OR:s syn på saker undertecknad som “Ert Kommunalråd Jens Fischer”.

Det känns som om det inte angår alla andra personer i kommunen vad som sker i Hagfors utan bara rör de som röstat på hans parti och partikamrater. Dessutom är det många gånger lite väl mycket propagandan för det egna partiet som skrivs och mycket kritik riktas mot andra partier.

Vad jag vet så har de kommunalråd som varit valda förut arbetat för hela kommunen, alltså varit hela kommunens kommunalråd.

Det är jättebra att invånarna i kommunen får information om vad som händer och sker men det borde väl ligga på kommunens hemsida istället så alla kan ta del av informationen?

Vissa personer kanske inte vill titta på Oberoende Realisters Facebooksida för att få denna information och dessutom kanske inte alla har Facebook eller vill inte ha det.

Det finns ju också en del invånare som är lite äldre och som inte använder internet eller dator överhuvudtaget, har inte de också rätt till information?

Kanske man också kunde sätta in veckobrevet i Veckobladet så alla kan läsa som bor i kommunen?

Ser fram emot ett svar från Oberoende Realisters kommunalråd – undrar vem som är alla andras kommunalråd egentligen? Alltså den majoritet av invånare som inte röstat på OR.

En ej politiskt aktiv invånare

SVAR DIREKT:

Vi har tidigare månadsvis lagt liknande info på kommunens Facebooksida. Men efter dialog med kommunikatörerna på kommunen har vi valt att ha det enbart på Oberoende Realisters Facebooksida.

Men behöver absolut inte sympatisera med OR för att gå in på vår Facebook sida och ta del av den info som finns. Det står alla fritt att göra det och även ta till sig valda delar i brevet.

Den info jag ger är en återspegling av vad som skett under veckan.

Det är för mig och partiet roligt att så många vill ta del av vad som händer och sker inom kommunen. Det är ett bra betyg, det visar att det vi gör är bra och att informationen uppskattas.

Jag hör många säga att veckobrevet är bra och ett nytt sätt att informera på som man aldrig sett tidigare, där alla får reda på vad som händer i kommunen. Det är säkert många som är inne på sidan som inte har röstat på OR i kommunvalet, men som ändå uppskattar informationen, och det verkar vara en allmän uppfattning oavsett vilket parti man röstar på.

I brevet får man ta till sig av det man önskar.

Mitt fokus är hela tiden att göra det bästa för de boende i kommunen oavsett vilket parti man röstar på. Som alla vet så kan vi samtala med alla partier i kommunen oavsett politisk färg. Även om vi inte tycker lika i allt så är det ändå demokrati att kunna prata med alla partier. Vi styr i minoritet vilket gör att vi också använder veckobrevet för att berätta om hur vi ställer oss i olika frågor. Det är ett sätt att tydliggöra vad som gäller i en fråga även om det inte alltid reflekterar vad andra partier vill.

Även om vi i många sammanhang representerar alla partier i kommunen driver vi samtidigt vår egen politik. Så ska det vara oavsett vem som styr en kommun, region eller regering.

Det är mycket glädjande att så många vill ta del av den info vi levererar. Det gör att vi självklart ska fortsätta så, men också se på hur vi kan nå ut med info i andra valda kanaler, så som omnämns i brevet. Självklart vill vi att alla i Hagfors kommun ska känna sig delaktiga och informerade.

Jens Fischer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.