Hoppa till huvudinnehållet

Idrottsgalan – en familjefest för Duplantis?

Publicerad:
Stavhopparen Armand Duplantis. Arkivbild.
Stavhopparen Armand Duplantis. Arkivbild. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Idrottsgalan blir av trots coronapandemin.

Och det kan bli en familjefest för Duplantis.

Stavhopparen Armand är nominerad som Årets manlige idrottare samt för Årets prestation och hans föräldrar, Greg och Helena, som Årets tränare.

Armand Duplantis har satt två världsrekord i år, hoppat allra högst utomhus och gått obesegrad genom säsongen.

Nu kan 21-åringen även få jubla på idrottsgalan.

Stavhoppsstjärnan är nominerad som Årets manlige idrottare och för Årets prestation. Där gör han upp om utmärkelserna med Victor Hedman, ishockey, Zlatan Ibrahimovic, fotboll, och Daniel Ståhl, friidrott, respektive Henrik Harlaut, freeskiing, Frida Karlsson, längdskidor, och Felix Rosenqvist, bilsport.

Dessutom är hans föräldrar, Greg och Helena, nominerade som Årets tränare.

Idrottsgalan genomförs nästa år – men det blir i ett annat format. Evenemanget den 18 januari flyttas från Globen till det intilliggande Annexet.

Med tanke på covid-19-pandemin har galans vd Stephan Rimér tidigare sagt att det kommer vara färre personer på plats, men att det finns förhoppning om att de nominerade ska kunna delta.

– Det görs nu ett omfattande arbete för att anpassa detta efter gällande restriktioner, så att den genomförs på ett säkert sätt, sade Rimér till SVT tidigare i november.

Artikeltaggar

Armand DuplantisDaniel StåhlFelix RosenqvistSportZlatan Ibrahimovic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.