Hoppa till huvudinnehållet

Mellan moonshine, djävulen och ändlösa nätter med Chris Stapleton

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Tidlös americana som lägger sig varmt om bröstet. Chris Stapleton är mannen med det breda sinnet och stora rösten. Han har jobbat med akter som Adele och Justin Timberlake, men Stapletons musik och uppenbarelse är så nära den smutsiga countryn det går att komma, där han glänser starkt mellan moonshine, djävulen och ändlösa nätter.

Värmlandsättlingen Nils Lofgren i stor intervju: "Skulle turnera med både Young och Springsteen"

Produktionen och låtmaterialet andas nutid i vintageformat. Smutsen balanseras väl med starka arrangemang som tar lyssnarna från lägereldscountry till ballader som byggs upp av stråk och piano och åter tillbaka till ruffiga barer bland outlaws och locals. I mäktiga powerballaden Cold lyser hans röst som starkast, Watch Your Burn har ett tyngre bluesrocksound där ett stadigt riff mynnar ut i souliga körer. Stapleton bygger grunden i en ruffig och bläckad americana som får glänsa i praktfulla arrangemang. Bortom diners och dammiga pickuper landar Starting Over rakt in i själen.

Bästa låt: Cold

Artikeltaggar

AmericanaCountrymusikRecensionRockSkivorSoul