Intelligent låtarkitektur med Dark Tranquillity

Skivor
PUBLICERAD:

Som en trogen medlem av Göteborgs anrika melodiska death metal-skola har DT alltid fått en baksätesposition.

I framsätet har istället At The Gates och In Flames varvat positionen bakom ratten. Om detta beror på tillfälligheter eller kommersiella förutsättningar ska jag låta var osagt, men den Billdalbördiga kvintetten har en unik känsla för hypnotiserande melodier.

Moment fortsätter på samma linje, en tsunami av melodier uppbackade av vassa riff och Mikael Stannes klockrent balanserande stämma. Lagom growl, tydligt artikulerande och sällan inlurad i förödande skönsång som har sänkt många genrekollegor under åren. Dock når inte helheten samma euforiska höjder som tidigare album, den riktigt slagkraftiga udden saknas och materialet förblir på en hög medelnivå. Är du redan ett fan av bandets sound kommer du inte bli besviken, som alltid är det ett subtilt melankoliskt utryck uppbackat av intelligent låtarkitektur som kommer hänföra den som vågar blotta sina sinnen.

Bästa låt: Transient

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.