Hoppa till huvudinnehållet

Förlängt stopp tär på spelarna: "Man saknar laget"

Publicerad:
Helltons Stephanie Karlsson tycker det är jobbigt att vara ifrån lagkamraterna.
Helltons Stephanie Karlsson tycker det är jobbigt att vara ifrån lagkamraterna. Foto: Tommy Andersson

Helltons serieuppehåll blir allt längre.

Svenska handbollförbundet har nu beslutat att pausa alla seniormatcher från division 1 och nedåt fram till jul.

– Jag förstår beslutet men det är såklart svintråkigt, säger lagets Stephanie Karlsson.

Seriespelet sattes på paus redan i början av november. Första beskedet var att uppehållet skulle vara fram till den 21 november men i takt med att coronarestriktionerna hårdnat har datumet flyttats fram – två gånger.

Först till den 10 december och nu till den 22 december.

Helltons Stephanie Karlsson tycker att det är förståeligt men känner samtidigt att det är trist. Inte minst ur en sportslig aspekt.

– Vi hade en tuff inledning av serien men det kändes som att det började vända. Därför känns det extra tråkigt att vi inte får spela just nu och visa vad vi går för egentligen, säger hon.

Kör individuellt

Sedan en dryg vecka tillbaka tränar spelarna helt på egen hand.

– Vi kör på ett upplägg som liknar det vi hade under försäsongen. Tränarna lägger ut pass som vi gör enskilt utomhus. Eftersom även gymmen stängde ner har de fått vara kreativa, säger Karlsson.

Istället för fyra gemensamma handbollsträningar, två gympass och en match i veckan är det nu fem enskilda pass i veckan som gäller.

– Man saknar laget. Det blir en omställning att inte umgås dagligen och det är klart att det kommer drabba utvecklingen när vi inte fått träna med boll på så länge. Jag och Emmi Billenius har dock tur som får känna på bollen när våra småtjejer tränar (båda är ledare för ett flicklag).

Planen är att återuppta den gemensamma träningen så snart restriktionerna lättar, möjligen runt jul, men Stephanie Karlsson vågar inte hoppas på för mycket.

– Man får ta det vecka för vecka och bara försöka vara så bra förberedd som möjligt när serien startar upp igen.

"Borde gå att lösa"

Kommer det senaste budet stå fast innebär det att Hellton spelar sin nästa match lördagen 2 januari hemma mot HK S-hof.

Huruvida de matcher (sex stycken) som inte spelas under rådande paus kommer att avgöras vid senare tillfälle är inte spikat.

Tycker du att man ska spela klart säsongen eller ställa in helt?

– Det beror lite på coronapandemin utvecklar sig. Men om vi kunnat ha öppet på restauranger och så fram till nu känns det som att vi borde kunna hitta ett sätta att spela klart säsongen också. Det borde gå att lösa.

Artikeltaggar

Emmi BilleniusHandbollIF HelltonStephanie Karlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.